Choklad- och kolatårta

Table
  1. Recept: Choklad- och kolatårta
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:

Recept: Choklad- och kolatårta

Ingredienser:

  • 200g mörk choklad
  • 200g smör
  • 200g strösocker
  • 4 ägg
  • 200g vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • En nypa salt
  • 50g mjölkchoklad (till dekoration)
  • 50g kola (till dekoration)
You may also be interested in:  Grönpepparsås

Tillagning:

  1. Smält mörk choklad och smör i en värmetålig skål över ett vattenbad.
  2. Rör ihop socker och ägg i en annan skål till en jämn smet.
  3. Tillsätt den smälta chokladblandningen till äggsmeten och blanda ordentligt.
  4. Sikta i vetemjöl, vaniljsocker och salt. Blanda försiktigt så inga klumpar bildas.
  5. Häll smeten i en smord och bröad rund form och grädda i ugnen på 175°C i cirka 25-30 minuter.
  6. Låt tårtan svalna helt i formen innan du tar ut den.
  7. Dekorera tårtan med smält mjölkchoklad och smulad kola.
  8. Förvara tårtan i kylskåp innan servering.
You may also be interested in:  Citronmuffins

Denna choklad- och kolatårta är perfekt för alla chokladälskare! Den saftiga chokladbotten och den lena koladekorationen gör den till en riktig smaksensation.
Servera den som den är eller med en klick vispad grädde för extra lyx. Njut av denna enkla men oemotståndliga tårta på alla festliga tillfällen!

Ingefärsshot
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up