Isterband med gräddstuvad spetskål och dill

Table
  1. Recept: Isterband med gräddstuvad spetskål och dill
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Isterband med gräddstuvad spetskål och dill

Ingredienser:

  • 4 st isterband
  • 1 st spetskålshuvud
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 kruka färsk dill
  • Smör för stekning
  • Salt och peppar efter smak
You may also be interested in:  Scones

Gör så här:

  1. Skär ett snitt längs med isterbanden.
  2. Koka upp vatten i en kastrull och lägg i isterbanden. Låt dem sjuda i ca 10 minuter.
  3. Under tiden isterbanden kokar, skär spetskålen i strimlor.
  4. Smält smör i en stekpanna och stek spetskålen i några minuter tills den mjuknar.
  5. Tillsätt vispgrädde och mjölk till spetskålen. Låt det sjuda i ca 5 minuter.
  6. Hacka dillen och tillsätt den till kålblandningen. Rör om väl.
  7. Smaka av med salt och peppar enligt önskemål.
  8. Hetta upp en annan stekpanna med smör och stek isterbanden på medelhög värme tills de får fin färg på båda sidorna.
  9. Servingsförslag: Servera de stekta isterbanden med gräddstuvad spetskål och dill.

Smörkräm
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up