Kräftpasta

Table
  1. Recept: Kräftpasta
    1. Ingredienser:
    2. Gör såhär:
    3. Tips:

Recept: Kräftpasta

Ingredienser:

  • 400 g färsk pasta
  • 500 g kräftstjärtar, avrunna
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 dl vitt vin
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl parmesanost, riven
  • 2 msk färsk dill, hackad
  • 2 msk olivolja
  • Salt och peppar, efter smak
You may also be interested in:  Klassisk lasagne

Gör såhär:

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Under tiden, hetta upp olivoljan i en stekpanna och stek löken och vitlöken tills de blir mjuka och genomskinliga.
  3. Tillsätt kräftstjärtarna och vitt vin i stekpannan, och låt det koka i cirka 2-3 minuter.
  4. Häll i vispgrädde och låt såsen sjuda på medelvärme i ytterligare 5 minuter.
  5. Blanda i riven parmesanost och färsk dill i såsen.
  6. Smaka av med salt och peppar.
  7. Häll av den färdigkokta pastan och tillsätt den i stekpannan med såsen. Rör om så att pastan täcks jämnt av såsen.
  8. Servera omedelbart och njut av kräftpastan!
You may also be interested in:  Kålpudding (grundrecept)

Tips:

För att lyfta smaken kan du addera lite citronsaft eller zest. Servera gärna med en fräsch sallad och gott bröd.

Lomo saltado – Peruansk oxfilégryta
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up