Kräftpasta
Recept: Kräftpasta
Ingredienser:
- 400 g färsk pasta
- 500 g kräftstjärtar, avrunna
- 1 gul lök, finhackad
- 2 vitlöksklyftor, pressade
- 1 dl vitt vin
- 2 dl vispgrädde
- 1 dl parmesanost, riven
- 2 msk färsk dill, hackad
- 2 msk olivolja
- Salt och peppar, efter smak
Gör såhär:
- Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
- Under tiden, hetta upp olivoljan i en stekpanna och stek löken och vitlöken tills de blir mjuka och genomskinliga.
- Tillsätt kräftstjärtarna och vitt vin i stekpannan, och låt det koka i cirka 2-3 minuter.
- Häll i vispgrädde och låt såsen sjuda på medelvärme i ytterligare 5 minuter.
- Blanda i riven parmesanost och färsk dill i såsen.
- Smaka av med salt och peppar.
- Häll av den färdigkokta pastan och tillsätt den i stekpannan med såsen. Rör om så att pastan täcks jämnt av såsen.
- Servera omedelbart och njut av kräftpastan!
Tips:
För att lyfta smaken kan du addera lite citronsaft eller zest. Servera gärna med en fräsch sallad och gott bröd.