Pocherad torsk med primörer och kapris
Table
Recept: Pocherad torsk med primörer och kapris
Ingredienser:
- 4 torskfiléer
- 500g primörer (t.ex. morötter, sparris, primörpotatis)
- 2 msk kapris
- 1 dl vitt vin
- 2 dl fiskbuljong
- 1 dl crème fraiche
- 2 msk hackad dill
- Smör, salt och peppar efter smak
Gör såhär:
- Skölj och skala primörerna. Skär dem i bitar om det behövs.
- Smält smör i en stor kastrull och fräs primörerna i ca 5 minuter tills de är mjuka.
- Tillsätt vitt vin, fiskbuljong och kapris. Låt koka upp.
- Salta och peppra torskfiléerna och lägg dem i kastrullen med primörerna. Sänk värmen och låt allt sjuda under lock i ca 10 minuter tills torsken är genomkokt.
- Ta upp torsken och lägg åt sidan. Rör i crème fraiche i primörblandningen och låt sjuda i ytterligare några minuter.
- Tillsätt hackad dill och smaka av med salt och peppar.
- Servera den pocherade torsken med primörerna och kaprissåsen. Garnera med färsk dill.
Tips:
Servera med nykokt potatis eller ris för att göra rätten mer mättande.