Pocherad torsk med primörer och kapris

Table
  1. Recept: Pocherad torsk med primörer och kapris
    1. Ingredienser:
    2. Gör såhär:
    3. Tips:
    4. Njut av din pocherade torsk med primörer och kapris!

Recept: Pocherad torsk med primörer och kapris

Ingredienser:

  • 4 torskfiléer
  • 500g primörer (t.ex. morötter, sparris, primörpotatis)
  • 2 msk kapris
  • 1 dl vitt vin
  • 2 dl fiskbuljong
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 msk hackad dill
  • Smör, salt och peppar efter smak

Gör såhär:

  1. Skölj och skala primörerna. Skär dem i bitar om det behövs.
  2. Smält smör i en stor kastrull och fräs primörerna i ca 5 minuter tills de är mjuka.
  3. Tillsätt vitt vin, fiskbuljong och kapris. Låt koka upp.
  4. Salta och peppra torskfiléerna och lägg dem i kastrullen med primörerna. Sänk värmen och låt allt sjuda under lock i ca 10 minuter tills torsken är genomkokt.
  5. Ta upp torsken och lägg åt sidan. Rör i crème fraiche i primörblandningen och låt sjuda i ytterligare några minuter.
  6. Tillsätt hackad dill och smaka av med salt och peppar.
  7. Servera den pocherade torsken med primörerna och kaprissåsen. Garnera med färsk dill.
You may also be interested in:  Pannkakssmet

Tips:

Servera med nykokt potatis eller ris för att göra rätten mer mättande.

Njut av din pocherade torsk med primörer och kapris!

Rostad chiliolja
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up