Kyckling satay med jordnötssås och kålrabbi
Recept: Kyckling satay med jordnötssås och kålrabbi
Ingredienser:
- 500g kycklingfilé
- 1 röd lök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 tsk malen koriander
- 1 tsk malen spiskummin
- 1 tsk malen gurkmeja
- 1 tsk chiliflakes
- 2 msk jordnötssmör
- 2 msk sojasås
- 1 msk honung
- 1 msk limejuice
- 1 kålrabbi
- 1 msk rapsolja
- 1 msk sesamfrön
- Vatten till jordnötssåsen
- Färsk koriander för dekoration
Tillagning:
- Skär kycklingfilén i tunna strimlor.
- Finhacka löken och vitlöken.
- I en skål, blanda koriander, spiskummin, gurkmeja och chiliflakes.
- Tillsätt jordnötssmör, sojasås, honung och limejuice till kryddblandningen och rör om väl.
- Marinera kycklingstrimlorna i blandningen i minst 1 timme.
- Under tiden kan du förbereda jordnötssåsen genom att blanda jordnötssmör med lite vatten tills önskad konsistens uppnås. Tillsätt lite limejuice för extra smak.
- Skala och strimla kålrabbin.
- Hetta upp rapsolja i en stekpanna och stek kycklingstrimlorna tills de är genomstekta och får en fin färg. Ta bort från värmen.
- I samma panna, stek kålrabbin på medelhög värme i några minuter tills den är lite mjuk men fortfarande har en viss crunch.
- Strö sesamfrön över kålrabbin och stek ytterligare i några minuter.
- Servera den stekta kycklingen tillsammans med kålrabbi och jordnötssås. Garnera med färsk koriander.
Notera: Du kan också trä kycklingstrimlorna på träspett och grilla dem för en ännu godare smak.