Grundrecept sylt

Table
  1. Grundrecept sylt
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:
    3. Tips:

Grundrecept sylt

Ingredienser:

  • 500g bär eller frukt efter eget val
  • 500g strösocker

Tillagning:

  1. Ta fram en stor kastrull och lägg i bären eller frukten. Mosa dem eventuellt för att få en slätare konsistens.
  2. Tillsätt strösockret och blanda väl.
  3. Ställ kastrullen på spisen och sätt på medelhög värme. Rör om då och då för att säkerställa att sylten inte bränner fast i botten.
  4. Koka sylten i cirka 20-30 minuter, eller tills den börjar tjockna och få en geléaktig konsistens.
  5. Ta bort kastrullen från värmen och låt sylten svalna något.
  6. Häll upp sylten i rena och steriliserade burkar. Förse burkarna med lock och förvara dem svalt och mörkt.
You may also be interested in:  Korvstroganoff med ris

Tips:

  • Variera smaken på sylten genom att experimentera med olika sorters bär eller frukt.
  • Tillsätt gärna lite citronsaft för att ge sylten en friskare smak.
Kycklinglår i ugn med gräddig sojasås
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up