Att koka oxbringa

Table
  1. Recept: Att koka oxbringa
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Att koka oxbringa

Ingredienser:

  • 1 kg oxbringa
  • 2 lökar
  • 3 morötter
  • 2 selleristjälkar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 6 svartpepparkorn
  • 2 lagerblad
  • 1 tsk salt
You may also be interested in:  Fried rice med grönsaker och ägg

Gör så här:

  1. Ta fram en stor kastrull som rymmer oxbringan.
  2. Skär lök, morötter, selleri och vitlök i grova bitar.
  3. Lägg lök, morötter, selleri, vitlök, svartpepparkorn, lagerblad och salt i kastrullen.
  4. Lägg sedan i oxbringan.
  5. Häll vatten i kastrullen så att det täcker oxbringan och ingredienserna.
  6. Sätt kastrullen på spisen och värm upp på medelhög värme.
  7. Låt det koka upp och skumma av eventuellt skum som bildas på ytan.
  8. Sänk sedan värmen till låg och låt oxbringan sjuda i cirka 2-3 timmar tills den är mört och lätt att dra isär med en gaffel.
  9. Ta upp oxbringan ur kastrullen och låt den vila i några minuter.
  10. Skär sedan upp oxbringan i tunna skivor.
You may also be interested in:  Chocolate chip cookies

Servera den kokta oxbringan med kokt potatis, rotfrukter eller din favoritsås.

Dumplings med färs och ingefära
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up