Att koka oxbringa
Recept: Att koka oxbringa
Ingredienser:
- 1 kg oxbringa
- 2 lökar
- 3 morötter
- 2 selleristjälkar
- 3 vitlöksklyftor
- 6 svartpepparkorn
- 2 lagerblad
- 1 tsk salt
Gör så här:
- Ta fram en stor kastrull som rymmer oxbringan.
- Skär lök, morötter, selleri och vitlök i grova bitar.
- Lägg lök, morötter, selleri, vitlök, svartpepparkorn, lagerblad och salt i kastrullen.
- Lägg sedan i oxbringan.
- Häll vatten i kastrullen så att det täcker oxbringan och ingredienserna.
- Sätt kastrullen på spisen och värm upp på medelhög värme.
- Låt det koka upp och skumma av eventuellt skum som bildas på ytan.
- Sänk sedan värmen till låg och låt oxbringan sjuda i cirka 2-3 timmar tills den är mört och lätt att dra isär med en gaffel.
- Ta upp oxbringan ur kastrullen och låt den vila i några minuter.
- Skär sedan upp oxbringan i tunna skivor.
Servera den kokta oxbringan med kokt potatis, rotfrukter eller din favoritsås.