Auberginegryta "Baingan aachari

Table
  1. Recept: Auberginegryta "Baingan aachari"
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:
    3. Servering:

Recept: Auberginegryta "Baingan aachari"

Ingredienser:

  • 2 stora auberginer, skivade
  • 2 msk olja
  • 1 tsk spiskumminfrön
  • 1 tsk senapsfrön
  • 1 tsk fänkålsfrön
  • 1 tsk nigellafrön
  • 1/2 tsk gurkmeja
  • 1 tsk röd chilipulver
  • 1 tsk ingefära, finhackad
  • 1 tsk vitlök, finhackad
  • 1 dl tamarindpasta
  • 1 dl vatten
  • 2 msk strösocker
  • 1 tsk salt
  • 2 msk färsk koriander, hackad

Tillagning:

  1. Stek aubergineskivorna i lite olja tills de blir mjuka och gyllenbruna. Lägg dem åt sidan.
  2. I en separat panna, hetta upp oljan. Tillsätt spiskumminfrön, senapsfrön, fänkålsfrön och nigellafrön. Stek i cirka 1 minut tills fröna börjar poppa.
  3. Tillsätt gurkmeja, rött chilipulver, ingefära och vitlök. Rör om och stek i ytterligare 1 minut.
  4. Tillsätt tamarindpasta, vatten, strösocker och salt. Låt såsen koka upp och sjuda i 5 minuter.
  5. Lägg i de stekta aubergineskivorna i såsen. Rör om försiktigt och låt grytan puttra i 10 minuter.
  6. Strö över färsk koriander innan servering.

You may also be interested in:  Pasta pesto med kyckling

Servering:

Servera auberginegrytan "Baingan aachari" tillsammans med nykokt basmatiris eller naanbröd.

Vitlöksstekta champinjoner
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up