Auberginegryta "Baingan aachari
Recept: Auberginegryta "Baingan aachari"
Ingredienser:
- 2 stora auberginer, skivade
- 2 msk olja
- 1 tsk spiskumminfrön
- 1 tsk senapsfrön
- 1 tsk fänkålsfrön
- 1 tsk nigellafrön
- 1/2 tsk gurkmeja
- 1 tsk röd chilipulver
- 1 tsk ingefära, finhackad
- 1 tsk vitlök, finhackad
- 1 dl tamarindpasta
- 1 dl vatten
- 2 msk strösocker
- 1 tsk salt
- 2 msk färsk koriander, hackad
Tillagning:
- Stek aubergineskivorna i lite olja tills de blir mjuka och gyllenbruna. Lägg dem åt sidan.
- I en separat panna, hetta upp oljan. Tillsätt spiskumminfrön, senapsfrön, fänkålsfrön och nigellafrön. Stek i cirka 1 minut tills fröna börjar poppa.
- Tillsätt gurkmeja, rött chilipulver, ingefära och vitlök. Rör om och stek i ytterligare 1 minut.
- Tillsätt tamarindpasta, vatten, strösocker och salt. Låt såsen koka upp och sjuda i 5 minuter.
- Lägg i de stekta aubergineskivorna i såsen. Rör om försiktigt och låt grytan puttra i 10 minuter.
- Strö över färsk koriander innan servering.
Servering:
Servera auberginegrytan "Baingan aachari" tillsammans med nykokt basmatiris eller naanbröd.