Halstrad torskrygg med vitvinssås rostade betor och sotade blad

Table
  1. Halstrad torskrygg med vitvinssås rostade betor och sotade blad
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Halstrad torskrygg med vitvinssås rostade betor och sotade blad

Ingredienser:

  • 4 portionsbitar torskrygg
  • 500 g betor
  • 250 ml vitt vin
  • 250 ml vispgrädde
  • 2 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • Salt och peppar efter smak

Gör så här:

  1. Skrubba och skala betorna. Skär dem i klyftor och lägg dem på en plåt. Ringla över olivolja och strö lite salt över betorna.
  2. Rosta betorna i ugnen på 200 grader i cirka 30-35 minuter, eller tills de är mjuka och har fått fin färg. Rör om några gånger under tiden så de rostas jämnt.
  3. Under tiden betorna rostas kan du förbereda torsken. Salta och peppra torsken på båda sidor.
  4. Värm smör i en stekpanna på medelhög värme. Lägg i torsken med skinnsidan nedåt och stek i cirka 3-4 minuter, eller tills skinnet är knaprigt och gyllenbrunt.
  5. Vänd torsken och stek i ytterligare 2-3 minuter, eller tills köttet är fast och vitt.
  6. Häll i vitt vin och låt det koka upp. Tillsätt vispgrädde och låt såsen sjuda i cirka 5 minuter, eller tills den tjocknar något.
  7. Smaka av såsen med salt och peppar efter behov.
  8. Anrätta den halstrade torsken på tallrikar tillsammans med rostade betor och sotade blad. Ringla över den krämiga vitvinssåsen.
You may also be interested in:  Gubbröra med matjessill

Servera genast och njut av denna läckra rätt!

Ratatouille grundrecept
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up