Grekisk pytt med tzatziki

Table
  1. Grekisk pytt med tzatziki
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:
    3. Tips:

Grekisk pytt med tzatziki

Ingredienser:

  • Potatis
  • Olivolja
  • Lök
  • Paprika
  • Kalamataoliver
  • Fetaost
  • Torkade örter (t.ex. timjan, oregano)
  • Salt och peppar
  • Yoghurt
  • Gurka
  • Vitlök
  • Citronsaft

Gör så här:

  1. Skala och skär potatisen i små bitar.
  2. Stek potatisen i olivolja tills den är gyllenbrun och genomstekt.
  3. Finhacka löken och skär paprikan i bitar.
  4. Stek löken och paprikan tills de är mjuka och lite färgade.
  5. Tillsätt kalamataoliver, smulad fetaost och torkade örter till stekpannan.
  6. Stek ytterligare några minuter tills osten har smält.
  7. Krydda med salt och peppar efter smak.
  8. Förbered tzatzikin genom att hacka gurkan och pressa vitlöken.
  9. Blanda gurka, vitlök och yoghurt i en skål.
  10. Tillsätt citronsaft och rör om väl.
  11. Servera den grekiska pyttipannan tillsammans med tzatzikin.

Tips:

You may also be interested in:  Knäckig rabarberpaj

Du kan också lägga till andra grönsaker, som zucchini eller aubergine, för att variera smaken.

Gino
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt.Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen.Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Go up

Underbarbrygga använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår webbplats.