Mjölkchokladsnittar
Recept på Mjölkchokladsnittar
Ingredienser:
- 200 g smör
- 1 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 4 dl vetemjöl
- 100 g mjölkchoklad
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret i en kastrull.
- Blanda smöret med strösocker, vaniljsocker och vetemjöl i en bunke tills det blir en deg.
- Hacka mjölkchokladen i små bitar och tillsätt det till degen.
- Rör om tills chokladen är jämnt fördelad i degen.
- Rulla ut degen till två längder och lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt.
- Platta till längderna lite grann.
- Grädda i mitten av ugnen i cirka 15-20 minuter tills de är lätt gyllenbruna.
- Ta ut plåten och låt längderna svalna något.
- Skär längderna i snittar, cirka 1 cm breda.
- Låt snittarna svalna helt på plåten innan servering.
Tips: För extra smak kan du tillsätta hackade nötter eller russin i degen innan du rullar ut längderna.
Lämna ett svar