Lökpaj

Table
  1. Recept: Lökpaj
    1. Ingredienser:
    2. Gör såhär:

Recept: Lökpaj

Ingredienser:

  • 4 stora lökar, skivade
  • 2 msk smör
  • 1 tsk socker
  • 2 dl mjöl
  • 100 g smör, rumstemperatur
  • 2 msk kallt vatten
  • 2 ägg
  • 2 dl mjölk
  • Salt och peppar efter smak
You may also be interested in:  Kålpudding (grundrecept)

Gör såhär:

  1. Börja med att förbereda pajdegen. Blanda mjöl och smör i en skål tills det blir en smulig massa.
  2. Tillsätt vatten och knåda samman till en deg. Låt vila i kylskåp i ca 30 minuter.
  3. Under tiden kan du förbereda fyllningen. Smält smör i en stekpanna och tillsätt de skivade lökarna.
  4. Stek lökarna på medelhög värme tills de blir mjuka och gyllenbruna. Strö över sockret och låt löken karamellisera något.
  5. Ta ut pajdegen från kylskåp och kavla ut den till en rund form. Placera degen i en pajform och tryck ut den ordentligt.
  6. Förgrädda pajskalet i ugnen på 180 grader i cirka 10 minuter.
  7. I en skål, vispa ägg och mjölk tills det blandas väl. Krydda med salt och peppar.
  8. Ta ut pajskalet från ugnen och fyll det med den stekta löken. Häll över ägg- och mjölkblandningen.
  9. Grädda lökpajen i ugnen på 200 grader i cirka 30-35 minuter, eller tills den fått en fin gyllenbrun färg.
  10. Ta ut pajen från ugnen och låt den svalna något innan servering.
You may also be interested in:  Stuvade makaroner

Bon appétit!

Limoncello gin fizz
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up