Vårrullar med kål och ingefära

Table
  1. Recept: Vårrullar med kål och ingefära
    1. Ingredienser
    2. Gör såhär

Recept: Vårrullar med kål och ingefära

Ingredienser

  • 12 st vårrullar
  • 150 g vitkål, strimlad
  • 1 st morot, strimlad
  • 1 st lök, finhackad
  • 2 msk ingefära, riven
  • 2 msk sojasås
  • 1 msk risvinäger
  • 1 msk socker
  • 1 msk sesamolja
  • 12 st vårrullsark
  • Nödvändig mängd olja för fritering

You may also be interested in:  Busenkel broccolisoppa

Gör såhär

  1. Blanda vitkål, morot, lök och ingefära i en skål.
  2. I en separat skål, blanda sojasås, risvinäger, socker och sesamolja.
  3. Tillsätt dressingen till grönsaksblandningen och blanda väl.
  4. Lägg ett vårrullsark på en plan yta och fyll det med ca 2 msk av grönsaksblandningen.
  5. Vik in sidorna av vårrullsarket och rulla ihop det tätt.
  6. Upprepa steg 4-5 tills alla vårrullar är färdiga.
  7. Hetta upp oljan i en kastrull eller fritös till 180°C.
  8. Fritera vårrullarna i omgångar tills de blir gyllenbruna och knapriga.
  9. Lyft upp vårrullarna med en hålslev och låt dem rinna av på hushållspapper.
  10. Servera vårrullarna varma med sweet chili-sås eller sojasås.
Shirley Temple
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt.Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen.Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Go up

Underbarbrygga använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår webbplats.