Hallonsorbet

Table
  1. Recept: Hallonsorbet
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Hallonsorbet

Ingredienser:

  • 500g frysta hallon
  • 200g socker
  • 1 dl vatten
  • 1 msk färskpressad citronsaft

Gör så här:

  1. Blanda socker och vatten i en kastrull och koka upp på medelhög värme tills sockret har löst sig.
  2. Ta bort kastrullen från värmen och låt sockerlagen svalna helt.
  3. Tillsätt de frysta hallonen och citronsaften i en mixer eller matberedare och mixa tills det blir en slät puré.
  4. Passera purén genom en finmaskig sil för att ta bort eventuella hallonkärnor.
  5. Rör i den avsvalnade sockerlagen i hallonpurén tills allt är väl blandat.
  6. Häll sorbetblandningen i en glassmaskin och kör enligt tillverkarens instruktioner tills sorbeten når önskad konsistens.
  7. Om du inte har en glassmaskin kan du hälla sorbetblandningen i en plastburk med lock och ställa i frysen. Rör om med jämna mellanrum tills sorbeten fryser till önskad konsistens.
  8. Servera hallonsorbeten direkt eller förvara den i frysen tills servering. Ta ur den ur frysen några minuter innan servering för att göra den lättare att portionera.
You may also be interested in:  Busenkel broccolisoppa

Tips: För att göra sorbeten ännu festligare kan du dekorera den med färska hallon eller myntablad innan servering.

Savarin
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up