Järpar med tzatziki och rostad potatis

Table
  1. Recept: Järpar med tzatziki och rostad potatis
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:
    3. Rostad potatis:

Recept: Järpar med tzatziki och rostad potatis

Ingredienser:

  • 500g köttfärs (nötfärs eller blandfärs)
  • 1 lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 ägg
  • 2 msk ströbröd
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk senap
  • 1 tsk Worcestershiresås
  • 1/4 kruka färsk persilja eller 1 tsk torkad persilja

Tillagning:

  1. Blanda köttfärs, lök, vitlök, ägg, ströbröd, salt, svartpeppar, paprikapulver, senap, Worcestershiresås och persilja i en stor skål.
  2. Forma små bollar av färsen och platta till dem för att få järpar.
  3. Stek järparna i en stekpanna med lite olja tills de är genomstekta och har fått en fin yta.
  4. För tzatzikin, blanda 2 dl grekisk yoghurt med 1 riven gurka, 2 vitlöksklyftor (pressade), 1 msk olivolja, 1 tsk citronsaft och lite salt och peppar.
  5. Servera järparna med tzatzikin och rostad potatis.

Rostad potatis:

Sätt ugnen på 200°C. Skär potatis i klyftor och lägg dem på en ugnsplåt. Ringla över olivolja och strö över salt och peppar. Rosta i ugnen i ca 30-40 minuter tills potatisen är gyllenbrun och krispig.

You may also be interested in:  Laxfilé i ugn med citron

Servera och njut av dessa välsmakande järpar med tzatziki och rostad potatis!

Kebabrulle
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up