Baskisk cheesecake

Table
  1. Recept: Baskisk cheesecake
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Baskisk cheesecake

Ingredienser:

  • 500 g färskost (tex. Philadelphia)
  • 200 g strösocker
  • 4 st ägg
  • 200 ml vispgrädde
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 50 g vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Skal från 1 citron
You may also be interested in:  Hummus

Gör så här:

  1. 1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. 2. Blanda färskost och socker i en stor skål tills det blir jämnt.
  3. 3. Tillsätt äggen, ett i taget och rör om väl mellan varje ägg.
  4. 4. Häll i vispgrädden och vaniljextraktet och blanda väl.
  5. 5. Sikta mjöl och bakpulver över smeten och blanda försiktigt.
  6. 6. Riv citronskal och tillsätt det till smeten.
  7. 7. Häll smeten i en rund bakform.
  8. 8. Grädda i ugnen i ca 60 minuter eller tills kakan har stelnat och fått en vacker gyllenbrun färg på ytan.
  9. 9. Låt cheesecaken svalna helt i formen innan den tas ut.
  10. 10. Servera kakan kall och njut!
Grillad melon med fetaost och citron
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up