Chili con carne med vita bönor och gräddfil
Chili con carne med vita bönor och gräddfil
Ingredienser:
- 500 g nötfärs
- 1 lök, hackad
- 2 vitlöksklyftor, pressade
- 1 röd paprika, tärnad
- 1 burk krossade tomater
- 2 dl vita bönor
- 2 msk chilipulver
- 1 tsk spiskummin
- 1 tsk paprikapulver
- Salt och peppar efter smak
- Gräddfil för servering
- Färsk koriander för servering (valfritt)
Gör så här:
- Stek nötfärsen i en stor kastrull tills den är genomstekt.
- Tillsätt lök, vitlök och paprika. Stek ytterligare några minuter tills grönsakerna har mjuknat.
- Tillsätt krossade tomater, vita bönor, chilipulver, spiskummin och paprikapulver. Blanda väl och låt koka upp.
- Reducer värmen och låt chilin småputtra i ca 20-30 minuter, eller tills smakerna har blandat sig väl.
- Smaka av med salt och peppar.
- Servera chili con carnen med en klick gräddfil och eventuellt lite färsk koriander på toppen.
Detta recept på chili con carne med vita bönor och gräddfil är perfekt som vardagsmiddag eller till helgens mysiga middag. Den smakrika köttfärssåsen serveras med mjuka vita bönor och svalkande gräddfil. Servera gärna med ris eller tortillachips för en komplett måltid. Smaklig måltid!