Chili con carne med vita bönor och gräddfil

Table
  1. Chili con carne med vita bönor och gräddfil
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Chili con carne med vita bönor och gräddfil

Ingredienser:

  • 500 g nötfärs
  • 1 lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 röd paprika, tärnad
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 dl vita bönor
  • 2 msk chilipulver
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • Salt och peppar efter smak
  • Gräddfil för servering
  • Färsk koriander för servering (valfritt)

Gör så här:

  1. Stek nötfärsen i en stor kastrull tills den är genomstekt.
  2. Tillsätt lök, vitlök och paprika. Stek ytterligare några minuter tills grönsakerna har mjuknat.
  3. Tillsätt krossade tomater, vita bönor, chilipulver, spiskummin och paprikapulver. Blanda väl och låt koka upp.
  4. Reducer värmen och låt chilin småputtra i ca 20-30 minuter, eller tills smakerna har blandat sig väl.
  5. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera chili con carnen med en klick gräddfil och eventuellt lite färsk koriander på toppen.
You may also be interested in:  Knäckig rabarberpaj

Detta recept på chili con carne med vita bönor och gräddfil är perfekt som vardagsmiddag eller till helgens mysiga middag. Den smakrika köttfärssåsen serveras med mjuka vita bönor och svalkande gräddfil. Servera gärna med ris eller tortillachips för en komplett måltid. Smaklig måltid!

Bönsallad med grekiska biffar
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up