Pastadeg

Table
  1. Recept: Pastadeg
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Pastadeg

Ingredienser:

  • 300 g vetemjöl
  • 3 ägg
  • En nypa salt
  • 1 msk olivolja

Gör så här:

  1. Blanda vetemjöl och salt i en stor skål.
  2. Gör en liten fördjupning i mitten av mjölblandningen.
  3. Knäck äggen i fördjupningen och tillsätt olivolja.
  4. Börja blanda ihop äggen långsamt med mjölet.
  5. Knåda degen ordentligt tills den blir smidig och elastisk.
  6. Forma degen till en boll och täck den med plastfolie.
  7. Låt degen vila i kylskåpet i minst 30 minuter.
  8. När degen har vilat, ta ut den från kylskåpet och dela den i mindre bitar.
  9. Använd en pastamaskin eller en kavel för att kavla ut degen till önskad tjocklek.
  10. Skär degen i valfria pastanformer eller använd den som färsk pastaplatta.
  11. Koka pastan i rikligt med saltat vatten i ca 2-3 minuter eller tills den är al dente.
  12. Din färska pastadeg är nu klar att användas!
You may also be interested in:  Lätt lantbröd

Tips: Om du inte har en pastamaskin kan du använda en kavel för att kavla ut degen. Var noga med att mjöla ordentligt för att undvika att degen fastnar.

Rödbetspaj
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up