Cornbread
Recept på Cornbread
Ingredienser:
- 1 ½ cup majsmjöl
- 1 ½ cup vetemjöl
- 1 msk bakpulver
- 1 tsk salt
- 2 msk socker
- 2 ägg
- 1 ½ cup mjölk
- ¼ cup smält smör
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200°C och smörj en ugnsfast form.
- I en stor skål, blanda samman majsmjöl, vetemjöl, bakpulver, salt och socker.
- I en annan skål, vispa äggen lätt och tillsätt mjölk och smält smör.
- Häll ägg- och mjölkblandningen över mjölblandningen och rör försiktigt tills allt är väl blandat.
- Häll smeten i den förberedda formen och jämna till ytan.
- Grädda i förvärmd ugn i cirka 25-30 minuter, eller tills cornbreadet är gyllenbrunt och genomgräddat.
- Ta ut formen från ugnen och låt cornbreadet svalna något innan servering.
Serveringstips:
Servera det nybakade cornbreadet som det är eller tillsammans med tex mex-rätter, soppa eller chili. Det är också gott att smöra och äta som en delikatess på egen hand!
Viktigt att notera:
Allergiinformation: Innehåller ägg, mjölk och gluten. Kontrollera alltid ingredienserna för eventuella allergener och gör anpassningar vid behov.
Lämna ett svar