Kobideh kebab
Recept: Kobideh kebab
Ingredienser
- 500 g nötfärs
- 1 lök, riven
- 2 vitlöksklyftor, pressade
- 1 tsk spiskummin
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk torkad mynta
- 1 tsk salt
- 1/2 tsk svartpeppar
Tillagning
- Blanda nötfärs, riven lök, pressad vitlök, spiskummin, paprikapulver, torkad mynta, salt och svartpeppar i en stor skål.
- Krama och knåda smeten för att blanda alla ingredienser väl.
- Forma färsen till långa smala korvar, ungefär 10 cm långa, och placera dem på en grillspett.
- Grilla kobideh kebaben över direkt värme på en förvärmd grill i cirka 10-12 minuter, vänd dem regelbundet för att få en jämn grillyta.
- Servera kobideh kebab med färskt bröd, ris, grillad tomat och lök.
Tips
För extra smak kan du tillsätta färskt hackad persilja i färsen. Servera kobideh kebab med tzatziki eller annan god sås.