Kobideh kebab

Table
  1. Recept: Kobideh kebab
    1. Ingredienser
    2. Tillagning
    3. Tips

Recept: Kobideh kebab

Ingredienser

  • 500 g nötfärs
  • 1 lök, riven
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk torkad mynta
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar

Tillagning

  1. Blanda nötfärs, riven lök, pressad vitlök, spiskummin, paprikapulver, torkad mynta, salt och svartpeppar i en stor skål.
  2. Krama och knåda smeten för att blanda alla ingredienser väl.
  3. Forma färsen till långa smala korvar, ungefär 10 cm långa, och placera dem på en grillspett.
  4. Grilla kobideh kebaben över direkt värme på en förvärmd grill i cirka 10-12 minuter, vänd dem regelbundet för att få en jämn grillyta.
  5. Servera kobideh kebab med färskt bröd, ris, grillad tomat och lök.
You may also be interested in:  Fried rice med grönsaker och ägg

Tips

För extra smak kan du tillsätta färskt hackad persilja i färsen. Servera kobideh kebab med tzatziki eller annan god sås.

Omelett med tomat och spenat
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up