Fried rice med grönsaker och ägg

Table
  1. Fried Rice med Grönsaker och Ägg
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:
    3. Servering:

Fried Rice med Grönsaker och Ägg

Ingredienser:

  • 3 koppar kokt ris
  • 2 morötter, tärnade
  • 1 lök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 1 röd paprika, tärnad
  • 1 dl ärtor
  • 2 ägg
  • 3 msk sojasås
  • 1 msk sesamolja
  • 2 msk olivolja
  • Salt och peppar efter smak

Tillagning:

  1. Värm olivolja i en stekpanna eller wok över medelhög värme.
  2. Tillsätt lök och vitlök, och stek tills de blir mjuka och genomskinliga.
  3. Tillsätt morötter och paprika, och stek i ytterligare 2-3 minuter tills grönsakerna blir lite mjuka.
  4. Knäck äggen i pannan och rör om tills de blir scrambled.
  5. Tillsätt riset, ärtor, sojasås och sesamolja. Blanda väl så att allt blandas ordentligt.
  6. Koka under omrörning i cirka 5-7 minuter tills riset är genomvarmt och grönsakerna är krispiga.
  7. Smaka av med salt och peppar.
You may also be interested in:  Krämig carbonara

Servering:

Servera den färdiga fried rice med grönsaker och ägg varm som en huvudrätt eller som ett tillbehör till dina favoritasiatiska rätter. Du kan även toppa med tärnade salladslökar eller hackad koriander för extra smak.

Bruschetta med lufttorkad skinka
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up