Fried rice med grönsaker och ägg
Fried Rice med Grönsaker och Ägg
Ingredienser:
- 3 koppar kokt ris
- 2 morötter, tärnade
- 1 lök, finhackad
- 1 vitlöksklyfta, pressad
- 1 röd paprika, tärnad
- 1 dl ärtor
- 2 ägg
- 3 msk sojasås
- 1 msk sesamolja
- 2 msk olivolja
- Salt och peppar efter smak
Tillagning:
- Värm olivolja i en stekpanna eller wok över medelhög värme.
- Tillsätt lök och vitlök, och stek tills de blir mjuka och genomskinliga.
- Tillsätt morötter och paprika, och stek i ytterligare 2-3 minuter tills grönsakerna blir lite mjuka.
- Knäck äggen i pannan och rör om tills de blir scrambled.
- Tillsätt riset, ärtor, sojasås och sesamolja. Blanda väl så att allt blandas ordentligt.
- Koka under omrörning i cirka 5-7 minuter tills riset är genomvarmt och grönsakerna är krispiga.
- Smaka av med salt och peppar.
Servering:
Servera den färdiga fried rice med grönsaker och ägg varm som en huvudrätt eller som ett tillbehör till dina favoritasiatiska rätter. Du kan även toppa med tärnade salladslökar eller hackad koriander för extra smak.