Erikas fisksås

Table
  1. Recept: Erikas fisksås
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Erikas fisksås

Ingredienser:

  • 500 g fiskfilé
  • 2 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 msk citronsaft
  • 1 tsk fiskfond
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk vitpeppar
You may also be interested in:  Kanelbullar

Gör så här:

  1. Skär fisken i mindre bitar.
  2. Hacka löken och vitlöken fint.
  3. Smält smöret i en kastrull och fräs löken och vitlöken tills de blir mjuka.
  4. Tillsätt vetemjöl och rör om väl.
  5. Häll i grädde och mjölk, och rör om tills såsen blir slät.
  6. Tillsätt citronsaft, fiskfond, salt och vitpeppar. Rör om väl.
  7. Låt såsen koka upp och tillsätt sedan fisken. Sjud i ca 10 minuter tills fisken är färdig.
You may also be interested in:  Ugnspannkaka (grundrecept)

Servera Erikas fisksås med kokt potatis och grönsallad.

Kokta kycklingfiléer med ostrisotto
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up