Erikas fisksås
Recept: Erikas fisksås
Ingredienser:
- 500 g fiskfilé
- 2 dl grädde
- 1 dl mjölk
- 1 lök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 tsk smör
- 1 msk vetemjöl
- 1 msk citronsaft
- 1 tsk fiskfond
- 1 tsk salt
- 1/2 tsk vitpeppar
Gör så här:
- Skär fisken i mindre bitar.
- Hacka löken och vitlöken fint.
- Smält smöret i en kastrull och fräs löken och vitlöken tills de blir mjuka.
- Tillsätt vetemjöl och rör om väl.
- Häll i grädde och mjölk, och rör om tills såsen blir slät.
- Tillsätt citronsaft, fiskfond, salt och vitpeppar. Rör om väl.
- Låt såsen koka upp och tillsätt sedan fisken. Sjud i ca 10 minuter tills fisken är färdig.
Servera Erikas fisksås med kokt potatis och grönsallad.