Ugnsomelett med svampstuvning




Recept: Ugnsomelett med svampstuvning

Table
  1. Ugnsomelett med svampstuvning
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Ugnsomelett med svampstuvning

Ingredienser:

  • 6 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • Smör eller olja till stekning
  • 200 g champinjoner
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 dl grädde
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl vatten
  • Salt och peppar efter smak

You may also be interested in:  Morotskaka

Gör så här:

  1. Börja med att förbereda svampstuvningen. Skär champinjonerna i skivor och hacka lök och vitlök.
  2. Smält smöret i en kastrull och tillsätt vetemjölet. Rör om och låt mjölet fräsa i någon minut.
  3. Häll i grädden och vattnet, och fortsätt att röra tills såsen tjocknar.
  4. Tillsätt champinjoner, lök och vitlök i såsen. Låt sjuda i cirka 10-15 minuter tills svampen är mjuk och såsen har reducerat något.
  5. Smaka av med salt och peppar.
  6. Förbered ugnsomeletten genom att vispa ägg, mjölk, salt och peppar i en bunke.
  7. Smörj en ugnssäker form och häll i äggsmeten.
  8. Grädda i ugnen på 200 grader i cirka 15-20 minuter tills omeletten stelnat och fått fin färg.
  9. Serv
    Sommardessert med mascarpone och picklade jordgubbar
    LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up