Ugnsbakad aubergine med koriandersalsa och fetaost
Recept: Ugnsbakad aubergine med koriandersalsa och fetaost
Ingredienser:
- 1 aubergine
- 2 msk olivolja
- 1 tsk paprikapulver
- 1/2 tsk salt
- 1/4 tsk svartpeppar
- 150 g fetaost
- 1/2 kruka färsk koriander
- 1 stor tomat
- 1/2 rödlök
- 1 vitlöksklyfta
- 1 msk citronsaft
- 1 msk olivolja
- 1/2 tsk spiskummin
- 1/4 tsk salt
- 1/4 tsk svartpeppar
Gör så här:
- Värm ugnen till 200 grader.
- Skär auberginen i skivor och lägg dem på en plåt.
- Blanda olivolja, paprikapulver, salt och svartpeppar i en liten skål.
- Pensla aubergineskivorna med olivoljeblandningen.
- Gratinera auberginen i ugnen i ca 20 minuter tills de är mjuka och gyllene.
- Under tiden, hacka koriander, tomat och rödlök fint och pressa vitlöksklyftan.
- I en separat skål, blanda koriander, tomat, rödlök, vitlök, citronsaft, olivolja, spiskummin, salt och svartpeppar för att göra koriandersalsa.
- Ta ut auberginen ur ugnen och smula över fetaost.
- Servera den ugnsbakade auberginen med koriandersalsa.