Ugnsbakad aubergine med koriandersalsa och fetaost

Table
  1. Recept: Ugnsbakad aubergine med koriandersalsa och fetaost
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Ugnsbakad aubergine med koriandersalsa och fetaost

Ingredienser:

  • 1 aubergine
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1/2 tsk salt
  • 1/4 tsk svartpeppar
  • 150 g fetaost
  • 1/2 kruka färsk koriander
  • 1 stor tomat
  • 1/2 rödlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk citronsaft
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 tsk spiskummin
  • 1/4 tsk salt
  • 1/4 tsk svartpeppar
You may also be interested in:  Griljerad julskinka

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Skär auberginen i skivor och lägg dem på en plåt.
  3. Blanda olivolja, paprikapulver, salt och svartpeppar i en liten skål.
  4. Pensla aubergineskivorna med olivoljeblandningen.
  5. Gratinera auberginen i ugnen i ca 20 minuter tills de är mjuka och gyllene.
  6. Under tiden, hacka koriander, tomat och rödlök fint och pressa vitlöksklyftan.
  7. I en separat skål, blanda koriander, tomat, rödlök, vitlök, citronsaft, olivolja, spiskummin, salt och svartpeppar för att göra koriandersalsa.
  8. Ta ut auberginen ur ugnen och smula över fetaost.
  9. Servera den ugnsbakade auberginen med koriandersalsa.

Pocherad torsk (grundrecept)
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up