Fläskfärs i kokosmjölk
Recept: Fläskfärs i kokosmjölk
Ingredienser:
- 500 gram fläskfärs
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 röd paprika
- 1 burk kokosmjölk (400 ml)
- 2 msk röd currypasta
- 2 msk fisksås
- 1 msk mangochutney
- Salt och peppar efter smak
- Färsk koriander för garnering
- Ris eller nudlar för servering
Gör såhär:
- Finhacka lök och vitlök, och skär paprikan i strimlor.
- Stek fläskfärsen i en stor stekpanna tills den är genomstekt. Tillsätt lök, vitlök och paprika och fortsätt steka i några minuter.
- Rör i röd currypasta och låt den fräsa med fläskfärsen och grönsakerna i ca 1 minut.
- Häll i kokosmjölk, fisksås och mangochutney. Rör om och låt sjuda på medelvärme i ca 10 minuter tills såsen tjocknar något. Smaka av med salt och peppar.
- Servera fläskfärsen i kokosmjölk med ris eller nudlar och toppa med färsk koriander.
Tips: Du kan variera receptet genom att tillsätta grönsaker som morötter, majs eller böngroddar.