Muffins utan ägg

Table
 1. Muffins utan ägg - Recept
  1. Ingredienser:
  2. Gör såhär:
  3. Tips:

Muffins utan ägg - Recept

Ingredienser:

 • 2 dl vetemjöl
 • 1 dl strösocker
 • 2 tsk bakpulver
 • 1 dl mjölk
 • 1 dl smält smör
 • 1 tsk vaniljsocker
 • 1 msk äppelcidervinäger

Gör såhär:

 1. Börja med att förvärma ugnen till 175°C. Placera muffinsformar i en muffinsplåt.
 2. I en stor skål, blanda vetemjöl, strösocker och bakpulver.
 3. Tillsätt mjölk, smält smör och vaniljsocker till skålen. Rör om väl tills alla ingredienser är väl blandade och bildar en jämn smet.
 4. Tillsätt äppelcidervinäger till smeten och rör om igen. Vinägern hjälper till att ersätta äggen och ger muffinsen en fluffig konsistens.
 5. Fördela smeten i muffinsformar, fyll dem till ungefär 2/3 av hela formen för att ge plats för muffinsen att jäsa upp under bakningen.
 6. Grädda muffinsen i ugnen i cirka 15-20 minuter, eller tills de har fått en gyllene färg och en sticka som sätts in i mitten av en muffin kommer ut ren.
 7. Ta ut muffinsen från ugnen och låt dem svalna något innan servering.
You may also be interested in:  Mangosalsa med koriander och chili

Tips:

Servera muffinsen som de är eller toppa dem med exempelvis smält choklad, strössel eller färska bär för extra smak och dekoration.

Semifreddo med rostad vit choklad och hallon
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up