Köttfärssoppa

Table
  1. Recept: Köttfärssoppa
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Köttfärssoppa

Ingredienser:

  • 500 gram köttfärs
  • 1 lök
  • 2 morötter
  • 2 potatisar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 liter köttbuljong
  • 2 dl grädde
  • Salt och peppar efter smak
  • Färsk persilja för garnering
You may also be interested in:  Fläskytterfilé i ugn

Gör så här:

  1. Skala och hacka lök, morötter, potatis och vitlök.
  2. Stek köttfärsen i en stor kastrull tills den är genomstekt. Tillsätt hackad lök och vitlök och låt det steka
    tills löken är mjuk.
  3. Tillsätt morötter, potatis, krossade tomater och köttbuljong till kastrullen. Låt det koka upp och sänk sedan
    värmen till medel låg.
  4. Låt soppan småkoka i cirka 20 minuter eller tills grönsakerna är mjuka.
  5. Tillsätt grädden och låt soppan koka upp igen.
  6. Smaka av med salt och peppar.
  7. Servera soppan varm, gärna med färsk persilja som garnering.
Oxkind med tranbärssås och bönor
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up