Sjömansbiff

Table
  1. Recept: Sjömansbiff
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:
    3. Serveringstips:

Recept: Sjömansbiff

Ingredienser:

  • Potatis - 1 kg
  • Lök - 2 stora stycken
  • Kött - 500 g (nötkött eller fläskkött)
  • Smör - 2 msk
  • Salt - 1 tsk
  • Peppar - 1/2 tsk
  • Vatten - 2 dl

Tillagning:

  1. Skala och skär potatisen i tunna skivor.
  2. Skala och skär löken i tunna skivor.
  3. Skär köttet i strimlor.
  4. Hetta upp smöret i en stekpanna.
  5. Bryn löken och köttet tills det fått fin färg.
  6. Krydda med salt och peppar.
  7. Lägg potatisskivorna över köttet och löken i stekpannan.
  8. Häll över vattnet.
  9. Låt sjuda under lock i ca 45 minuter tills potatisen är mjuk.
You may also be interested in:  Boeuf bourguignon med potatismos

Serveringstips:

Sjömansbiff kan serveras med inlagda rödbetor och saltgurka.

Kokta gröna linser
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up