Fryst cheesecake med saffran
Recept: Fryst cheesecake med saffran
Ingredienser:
- 200 g digestivekex
- 100 g smör
- 500 g färskost, t.ex. philadelphiaost
- 1 dl socker
- 2 tsk saffran
- 1 dl vispgrädde
- 1 tsk vaniljsocker
Gör så här:
- Krossa digestivekexen fint i en matberedare eller lägg dem i en plastpåse och krossa med en kavel.
- Smält smöret och blanda det med de krossade digestivekexen.
- Tryck ut smuldegen i botten av en rund form med löstagbar kant.
- Ställ formen i kylen medan du förbereder fyllningen.
- I en skål, vispa färskost, socker, saffran, vispgrädde och vaniljsocker tills blandningen är jämn och krämig.
- Häll fyllningen över smuldegen i formen och jämna till ytan.
- Ställ formen i frysen och låt cheesecaken stelna i minst 4 timmar eller över natten.
- Servera den frysta cheesecaken med saffran som den är, eller dekorera med färska bär eller saftsås.
Tips:
För att få en ännu starkare saffranssmak kan du mortla saffranet innan du blandar det med övriga ingredienser.