Fryst cheesecake med saffran

Table
  1. Recept: Fryst cheesecake med saffran
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:
    3. Tips:

Recept: Fryst cheesecake med saffran

Ingredienser:

  • 200 g digestivekex
  • 100 g smör
  • 500 g färskost, t.ex. philadelphiaost
  • 1 dl socker
  • 2 tsk saffran
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 tsk vaniljsocker

Gör så här:

  1. Krossa digestivekexen fint i en matberedare eller lägg dem i en plastpåse och krossa med en kavel.
  2. Smält smöret och blanda det med de krossade digestivekexen.
  3. Tryck ut smuldegen i botten av en rund form med löstagbar kant.
  4. Ställ formen i kylen medan du förbereder fyllningen.
  5. I en skål, vispa färskost, socker, saffran, vispgrädde och vaniljsocker tills blandningen är jämn och krämig.
  6. Häll fyllningen över smuldegen i formen och jämna till ytan.
  7. Ställ formen i frysen och låt cheesecaken stelna i minst 4 timmar eller över natten.
  8. Servera den frysta cheesecaken med saffran som den är, eller dekorera med färska bär eller saftsås.
You may also be interested in:  Världens godaste äppelsmulpaj

Tips:

För att få en ännu starkare saffranssmak kan du mortla saffranet innan du blandar det med övriga ingredienser.

Janssons frestelse utan ansjovis
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up