Energibar med frön kärnor och aprikos

Table
  1. Energibar med frön, kärnor och aprikos
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Energibar med frön, kärnor och aprikos

Ingredienser:

  • 1 kopp blandade frön och kärnor (exempelvis solrosfrön, pumpafrön, chiafrön, linfrön)
  • 1 kopp torkade aprikoser
  • 1 kopp havregryn
  • 1/2 kopp honung
  • 1/2 kopp jordnötssmör
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 1/2 tsk salt
You may also be interested in:  Busenkel broccolisoppa

Gör så här:

  1. 1. Placera de torkade aprikoserna i en skål med varmt vatten i cirka 10 minuter för att mjuka upp dem.
  2. 2. I en matberedare, blanda de blandade frön och kärnor tills de blir finfördelade.
  3. 3. Tillsätt de uppblötta aprikoserna, havregryn, honung, jordnötssmör, vaniljextrakt och salt till matberedaren.
  4. 4. Kör matberedaren tills alla ingredienser är väl blandade och blandningen har en klibbig konsistens.
  5. 5. Ta ut blandningen från matberedaren och pressa den jämnt i en kvadratisk bakform.
  6. 6. Kyl energibaren i kylskåpet i minst 1 timme för att den ska stelna.
  7. 7. Skär energibaren i mindre bitar och förvara dem i en lufttät behållare i kylskåpet.
  8. 8. Njut av dina hemgjorda energibars när du är i behov av en snabb och nyttig energikick!
Hjortstek med rostad rotselleri stuvad skogssvamp och tranbärschutney
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt.Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen.Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Go up

Underbarbrygga använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår webbplats.