Kycklingköttbullar i lökgräddsås
Recept: Kycklingköttbullar i lökgräddsås
Ingredienser:
- 500 g kycklingfärs
- 1 lök, finhackad
- 2 vitlöksklyftor, pressade
- 1 ägg
- 1 dl ströbröd
- 1 dl mjölk
- Salt och peppar efter smak
- 2 msk smör
- 1 dl grädde
- 1 dl vatten
Gör såhär:
- I en stor skål, blanda kycklingfärs, lök, vitlök, ägg, ströbröd, mjölk, salt och peppar. Blanda väl.
- Forma små köttbullar av färsen och lägg dem åt sidan.
- Smält smöret i en stekpanna och stek köttbullarna tills de är genomstekta och har fått fin färg på ytan. Ta ut köttbullarna och lägg dem åt sidan.
- I samma stekpanna, tillsätt grädde, vatten och lökgrädde. Låt såsen koka upp och sänk sedan värmen till medel och låt sjuda i ca 10 minuter.
- Lägg tillbaka köttbullarna i såsen och låt dem bli varma igen.
Tips: Servera kycklingköttbullarna i lökgräddsås med potatismos och lingonsylt för en klassisk svensk måltid. Du kan också servera dem som tilltugg på en buffé.