Kycklingköttbullar i lökgräddsås

Table
  1. Recept: Kycklingköttbullar i lökgräddsås
    1. Ingredienser:
    2. Gör såhär:

Recept: Kycklingköttbullar i lökgräddsås

Ingredienser:

  • 500 g kycklingfärs
  • 1 lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • Salt och peppar efter smak
  • 2 msk smör
  • 1 dl grädde
  • 1 dl vatten

You may also be interested in:  Griljerad julskinka

Gör såhär:

  1. I en stor skål, blanda kycklingfärs, lök, vitlök, ägg, ströbröd, mjölk, salt och peppar. Blanda väl.
  2. Forma små köttbullar av färsen och lägg dem åt sidan.
  3. Smält smöret i en stekpanna och stek köttbullarna tills de är genomstekta och har fått fin färg på ytan. Ta ut köttbullarna och lägg dem åt sidan.
  4. I samma stekpanna, tillsätt grädde, vatten och lökgrädde. Låt såsen koka upp och sänk sedan värmen till medel och låt sjuda i ca 10 minuter.
  5. Lägg tillbaka köttbullarna i såsen och låt dem bli varma igen.
You may also be interested in:  Koka ägg

Tips: Servera kycklingköttbullarna i lökgräddsås med potatismos och lingonsylt för en klassisk svensk måltid. Du kan också servera dem som tilltugg på en buffé.

Grönsakssoppa med gurkmeja
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up