Fiskgratäng med purjolök

Table
  1. Fiskgratäng med purjolök
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Fiskgratäng med purjolök

Ingredienser:

  • 500g fiskfilé
  • 2 stora purjolökar
  • 2 dl grädde
  • 1 dl riven ost
  • 1 msk smör
  • Salt och peppar efter smak
You may also be interested in:  Kycklingenchilada

Gör så här:

  1. 1. Sätt ugnen på 200 grader. Skär fiskfilén i mindre bitar.
  2. 2. Skölj purjolökarna och skär dem i tunna skivor.
  3. 3. Smält smöret i en stekpanna och tillsätt purjolökarna. Stek dem tills de blir mjuka och gyllene.
  4. 4. Lägg fiskfilébitarna i en ugnsform och krydda med salt och peppar.
  5. 5. Fördela de stekta purjolökarna över fisken.
  6. 6. Häll grädden över fisken och strö över den rivna osten.
  7. 7. Gratinera i ugnen i ca 20-25 minuter, eller tills fisken är genomstekt och gratängen har fått fin färg.

Krämig carbonara
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up