Syltkakor
Recept: Syltkakor
Ingredienser
- 200 g smör
- 1 dl socker
- 1 tsk vaniljsocker
- 3.5 dl vetemjöl
- 0.5 dl potatismjöl
- 0.5 dl sylt (valfri smak)
Gör såhär
- Blanda smör, socker och vaniljsocker i en skål.
- Tillsätt mjöl och potatismjöl och arbeta snabbt ihop till en deg.
- Dela degen i två delar och rulla ut dem till längder på en mjölad yta.
- Platta till längderna något och gör en fördjupning längs med mitten av varje längd med hjälp av en sked eller tummen.
- Lägg sylt i fördjupningarna och vik ihop längderna så att sylten saknas.
- Skär längderna i små bitar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
- Grädda kakorna mitt i ugnen i 175°C i cirka 10-12 minuter, eller tills de har fått en gyllene färg.
- Låt kakorna svalna och servera.
Tips
För att variera smaken kan du använda olika sorters sylt som hallon, jordgubb eller apelsinmarmelad.