Syltkakor

Table
  1. Recept: Syltkakor
    1. Ingredienser
    2. Gör såhär
    3. Tips

Recept: Syltkakor

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 1 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3.5 dl vetemjöl
  • 0.5 dl potatismjöl
  • 0.5 dl sylt (valfri smak)

Gör såhär

  1. Blanda smör, socker och vaniljsocker i en skål.
  2. Tillsätt mjöl och potatismjöl och arbeta snabbt ihop till en deg.
  3. Dela degen i två delar och rulla ut dem till längder på en mjölad yta.
  4. Platta till längderna något och gör en fördjupning längs med mitten av varje längd med hjälp av en sked eller tummen.
  5. Lägg sylt i fördjupningarna och vik ihop längderna så att sylten saknas.
  6. Skär längderna i små bitar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  7. Grädda kakorna mitt i ugnen i 175°C i cirka 10-12 minuter, eller tills de har fått en gyllene färg.
  8. Låt kakorna svalna och servera.
You may also be interested in:  Korvstroganoff med ris

Tips

För att variera smaken kan du använda olika sorters sylt som hallon, jordgubb eller apelsinmarmelad.

Kobideh kebab
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up