Mammas raggmunk i långpanna

Table
  1. Recept: Mammas raggmunk i långpanna
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Mammas raggmunk i långpanna

Ingredienser:

  • 1 kg potatis
  • 2 dl mjöl
  • 2 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 2 dl mjölk
  • 4 ägg
  • 100 g smör
You may also be interested in:  Vit chokladkladdkaka

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skrubba potatisen noga och riv den grovt.
  3. Krama ur så mycket vätska som möjligt från potatisen.
  4. Blanda den rivna potatisen med mjöl, salt, svartpeppar, mjölk och ägg.
  5. Smält smöret i en långpanna i ugnen.
  6. Häll i potatisblandningen och bred ut jämnt.
  7. Grädda raggmunken mitt i ugnen i ca 30 minuter tills den är gyllenbrun och knaprig.
  8. Ta ut raggmunken från ugnen och skär den i fyrkanter.
  9. Servera direkt med lingonsylt eller stekt fläsk.

Blåbärssylt
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up