Krämig saffransrisotto med räkor

Table
  1. Recept: Krämig saffransrisotto med räkor
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Krämig saffransrisotto med räkor

Ingredienser:

  • 2 dl risottoris
  • 1 lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 påse saffran (0,5 g)
  • 6 dl grönsaksbuljong
  • 1 dl vitt vin
  • 250 g räkor, skalade
  • 1 dl riven parmesanost
  • 2 msk smör
  • 2 msk olivolja
  • Färsk persilja, hackad (för garnering)
  • Salt och peppar efter smak
You may also be interested in:  Kolakakor

Gör så här:

  1. Koka upp grönsaksbuljongen och håll varm på låg värme.
  2. Stek löken och vitlöken i smör och olivolja i en stor kastrull tills de blir mjuka och glansiga.
  3. Tillsätt riset och saffranen till kastrullen och rör om väl så att riset blir täckt av smöret och oljan.
  4. Häll i vinet och låt koka under omrörning tills det har absorberats av riset.
  5. Tillsätt en slev av den varma buljongen och rör om tills den absorberats. Fortsätt tillsätt buljongen lite i taget och rör om tills riset blir krämigt och al dente (ca 20-25 minuter).
  6. Vänd i räkorna och riven parmesanost. Rör om tills räkorna är genomvarma och osten smält.
  7. Smaka av med salt och peppar.
  8. Servera risotton varm, garnerad med färsk hackad persilja.
You may also be interested in:  Picklad rödlök

Viktigt: Se till att röra om risotton kontinuerligt under kokningen för att undvika att den bränns vid och för att få den krämig konsistens.

Potatisgratäng (grundrecept)
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up