Wienerbröd

Table
  1. Wienerbröd
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Wienerbröd

Ingredienser:

  • 500g smör
  • 250g mjöl
  • 250g vatten
  • 50g socker
  • 1 tsk salt
  • Fyllning: exempelvis vaniljkräm eller sylt
  • Pensling: uppvispat ägg
  • Garnering: florsocker

You may also be interested in:  Ramen med nudlar och fläsk

Gör så här:

  1. 1. Börja med att skära smöret i mindre bitar och låt det bli rumstempererat.
  2. 2. Blanda mjöl, vatten, socker och salt i en skål och knåda snabbt ihop till en deg.
  3. 3. Låt degen vila i kylen i ca 30 minuter.
  4. 4. Ta ut degen från kylen och kavla ut den till en rektangulär platta.
  5. 5. Lägg smöret i mitten av degen och vik över kanterna så att smöret är helt täckt.
  6. 6. Kavla ut degen försiktigt och vik den i tre lager, som vid ett smörpaket.
  7. 7. Låt degen vila i kylen i ca 30 minuter.
  8. 8. Upprepa steg 4-7 minst tre gånger för att få flera lager i wienerbrödet.
  9. 9. Kavla ut den färdiga degen och skär den i önskad storlek och form.
  10. 10. Lägg fyllningen på hälften av bitarna och täck med resten av bitarna.
  11. 11. Pensla wienerbröden med uppvispat ägg.
  12. 12. Grädda i ugnen på 200°C i cirka 15-20 minuter eller tills de är gyllenbruna.
  13. 13. Låt wienerbröden svalna helt och pudra över florsocker för garnering.
Lantlig potatispaj
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up