Tårtbotten i långpanna
Tårtbotten i långpanna
Att baka tårta är alltid roligt och det blir extra smidigt när man gör en tårtbotten i långpanna! Här är ett enkelt recept för att få en saftig och läcker tårtbotten som passar perfekt till större sällskap.
Ingredienser:
- 6 ägg
- 3 dl socker
- 4 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 2 dl mjölk
- 100 g smält smör
Gör så här:
- Börja med att sätta ugnen på 175 grader.
- I en bunke vispa ägg och socker tills det blir luftigt och ljust.
- Sikta ner vetemjöl och bakpulver i äggsmeten och blanda försiktigt.
- Tillsätt mjölk och smält smör. Rör om tills allt är väl blandat.
- Häll smeten i en smord och bröad långpanna.
- Grädda tårtbotten mitt i ugnen i cirka 20-25 minuter, tills den fått en gyllenbrun färg och är genomgräddad.
- Låt tårtbotten svalna innan du fyller den med din favoritfyllning och dekorerar efter eget önskemål.
Tips: För extra smak och saftighet kan du tillsätta en tesked vaniljsocker eller rivet citronskal i smeten.
Så där, nu har du ett enkelt och smidigt recept på en tårtbotten i långpanna. Perfekt för kalas och stora tillställningar! Var inte rädd för att testa olika fyllningar och dekorationer för att göra tårtan personlig.