Blåbärspannacotta
Recept: Blåbärspannacotta
Ingredienser:
- 3 dl vispgrädde
- 2 dl mjölk
- 0,5 dl strösocker
- 2 gelatinblad
- 1 tsk vaniljsocker
- 150 g blåbär
Gör så här:
- Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i cirka 5 minuter.
- Häll grädde, mjölk, strösocker och vaniljsocker i en kastrull och värm försiktigt upp under omrörning, men låt det inte koka.
- Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt de urkramade gelatinbladen. Rör om tills de har smält helt.
- Häll blandningen i små glas eller portionsformar, och låt svalna i rumstemperatur i cirka 15 minuter.
- Ställ därefter in i kylskåp och låt stå i minst 3 timmar eller tills pannacottan har stelnat.
- Vid servering, toppa med färska blåbär.
Tips:
För att variera smaken kan du byta ut blåbären mot andra färska eller frysta bär, som hallon eller jordgubbar.