Blåbärspannacotta

Table
  1. Recept: Blåbärspannacotta
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:
    3. Tips:

Recept: Blåbärspannacotta

Ingredienser:

  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 0,5 dl strösocker
  • 2 gelatinblad
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 150 g blåbär

Gör så här:

  1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i cirka 5 minuter.
  2. Häll grädde, mjölk, strösocker och vaniljsocker i en kastrull och värm försiktigt upp under omrörning, men låt det inte koka.
  3. Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt de urkramade gelatinbladen. Rör om tills de har smält helt.
  4. Häll blandningen i små glas eller portionsformar, och låt svalna i rumstemperatur i cirka 15 minuter.
  5. Ställ därefter in i kylskåp och låt stå i minst 3 timmar eller tills pannacottan har stelnat.
  6. Vid servering, toppa med färska blåbär.
You may also be interested in:  Kladdig kladdkaka

Tips:

För att variera smaken kan du byta ut blåbären mot andra färska eller frysta bär, som hallon eller jordgubbar.

Chiligryta på pulled pork med bönor
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up