Kycklingpiccata med tomatsås
Recept: Kycklingpiccata med tomatsås
Ingredienser:
- 4 kycklingfiléer
- 2 dl ströbröd
- 1 dl riven parmesanost
- 2 ägg
- 2 dl vetemjöl
- 2 dl solrosolja
- 2 vitlöksklyftor, pressade
- 1 burk passerade tomater (400 g)
- 1 tsk torkad basilika
- Salt och svartpeppar efter smak
Gör så här:
- Börja med att banka kycklingfiléerna lätt med en kötthammare för att få dem jämnare i tjocklek.
- Blanda ströbröd och parmesanost i en skål. Vispa äggen i en annan skål.
- Doppa kycklingen först i vetemjöl, sedan i ägg och till sist i ströbrödsblandningen. Se till att kycklingfiléerna är väl täckta med ströbröd.
- Hetta upp solrosolja i en stekpanna över medelhög värme. Stek kycklingfiléerna tills de är gyllenbruna och genomstekta, ca 4-5 minuter på varje sida. Lägg dem åt sidan när de är klara.
- I samma stekpanna, tillsätt pressad vitlök och stek i någon minut tills den blir gyllenbrun och doftande.
- Tillsätt de passerade tomaterna och torkad basilika till stekpannan. Krydda med salt och svartpeppar efter smak. Låt såsen koka upp och sjud i ca 10 minuter tills den blir tjockare.
- Ta av stekpannan från värmen och lägg tillbaka kycklingfiléerna i såsen för att värmas upp igen.
- Servera kycklingpiccata med tomatsås tillsammans med valfritt tillbehör som pasta eller grönsallad.
Tips: Servera gärna med färsk basilika och en extra skvätt citronsaft för en extra fräsch smak.