Långkokt chili på högrev med choklad

Table
  1. Långkokt chili på högrev med choklad
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Långkokt chili på högrev med choklad

Ingredienser:

  • 800 g högrev
  • 2 gula lökar, hackade
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 röd paprika, tärnad
  • 1 grön paprika, tärnad
  • 2 morötter, skivade
  • 2 msk olivolja
  • 2 burkar krossade tomater
  • 2 dl köttbuljong
  • 3 msk chilipulver
  • 2 msk spiskummin
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 mörk chokladkaka
  • 1 burk kidneybönor, sköljda och avrunna
  • 1 burk majs, avrunnen
  • Salt och svartpeppar efter smak
You may also be interested in:  Fransk potatissallad

Gör så här:

  1. Skär högrevet i mindre bitar och bryn dem i olivolja i en stor gryta.
  2. Tillsätt lök, vitlök, paprika och morötter och stek i några minuter.
  3. Häll i de krossade tomaterna och köttbuljongen. Rör om och låt sjuda i ca 2 timmar under lock.
  4. Rör om då och då och tillsätt mer vatten om det behövs.
  5. Tillsätt chilipulver, spiskummin och paprikapulver samt salt och svartpeppar efter smak.
  6. Bryt chokladkakan i mindre bitar och rör ner i grytan. Låt den smälta och blanda väl.
  7. Skölj kidneybönor och majs och tillsätt dem i grytan. Låt koka ytterligare 10 minuter.
  8. Smaka av och tillsätt eventuellt mer kryddning efter smak.
  9. Servera den långkokta chilin med ris eller tortillabröd.
Moussaka
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up