Knäckig äppelpaj

Table
  1. Recept på knäckig äppelpaj
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept på knäckig äppelpaj

Ingredienser:

  • 4 stora äpplen, skalade och skivade
  • 100 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn
You may also be interested in:  Knäckig rabarberpaj

Gör så här:

  1. Förvärm ugnen till 200°C.
  2. Smält smöret i en kastrull.
  3. Blanda ihop socker, mjöl och havregryn i en skål.
  4. Lägg äppelskivorna i en ugnsfast form och strö över socker-mjölblandningen.
  5. Häll det smälta smöret över äpplena och socker-mjölblandningen.
  6. Grädda äppelpajen i mitten av ugnen i ca 30-35 minuter, eller tills den är gyllenbrun och knäckig.
  7. Ta ut pajen ur ugnen och låt den svalna något innan servering.

Tips: Du kan servera äppelpajen varm eller kall och toppa den med vaniljsås, vispad grädde eller glass för en extra god smakupplevelse.

Säsongens syrade grönsaker
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up