Knäckig äppelpaj
Recept på knäckig äppelpaj
Ingredienser:
- 4 stora äpplen, skalade och skivade
- 100 g smör
- 1 dl strösocker
- 1 dl vetemjöl
- 1 dl havregryn
Gör så här:
- Förvärm ugnen till 200°C.
- Smält smöret i en kastrull.
- Blanda ihop socker, mjöl och havregryn i en skål.
- Lägg äppelskivorna i en ugnsfast form och strö över socker-mjölblandningen.
- Häll det smälta smöret över äpplena och socker-mjölblandningen.
- Grädda äppelpajen i mitten av ugnen i ca 30-35 minuter, eller tills den är gyllenbrun och knäckig.
- Ta ut pajen ur ugnen och låt den svalna något innan servering.
Tips: Du kan servera äppelpajen varm eller kall och toppa den med vaniljsås, vispad grädde eller glass för en extra god smakupplevelse.