Indiskt ris

Table
  1. Recept: Indiskt ris
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:

Recept: Indiskt ris

Ingredienser:

  • 2 koppar basmatiris
  • 4 koppar vatten
  • 1 lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 tesked gurkmeja
  • 1 tesked spiskummin
  • 1 tesked korianderpulver
  • 1 tesked paprikapulver
  • 1 tesked salt
  • 2 matskedar olja
  • Färsk koriander för garnering (valfritt)

Tillagning:

  1. Tvätta riset noga och blötlägg det i vatten i cirka 30 minuter.
  2. Hetta upp oljan i en stor kastrull och tillsätt lök och vitlök. Stek tills löken blir mjuk och genomskinlig.
  3. Tillsätt gurkmeja, spiskummin, korianderpulver, paprikapulver och salt. Rör om väl så att kryddorna blandas ordentligt med löken.
  4. Skölj riset igen och tillsätt det till kastrullen. Blanda varsamt så att riset täcks jämnt med kryddblandningen.
  5. Häll i vatten och koka upp. Sänk sedan värmen och låt riset simma under lock på låg värme tills det är helt kokt och mjukt, i cirka 15-20 minuter.
  6. Servera det indiska riset varmt med färsk koriander som garnering om så önskas.
You may also be interested in:  Frityrsmet

Det indiska riset kan serveras som en läcker sidorätt till olika indiska curryrätter eller ätas som en huvudrätt för sig självt. Smaklig måltid!

Linsbolognese på svarta linser
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up