Ugnspannkaka med bacon och äpple
Ugnspannkaka med bacon och äpple
Ingredienser:
- 4 dl mjölk
- 2 dl vetemjöl
- 3 ägg
- 1 tsk salt
- 200 g bacon
- 2 äpplen
- Smör till formen
Gör så här:
- Precisera här texten
- Börja med att sätta ugnen på 225°C.
- Vispa mjölet, äggen och saltet tills det blir en slät smet.
- Stek baconet i en stekpanna tills det blir krispigt, och låt det sedan rinna av på papper.
- Skala äpplena, ta bort kärnhuset och skär dem i tunna skivor.
- Smöra en ugnssäker form och häll i smeten.
- Lägg baconet och äppelskivorna ovanpå smeten.
- Grädda i ugnen i ca 25-30 minuter, tills pannkakan har blivit gyllenbrun och puffat upp.
- Servera genast med exempelvis lingonsylt och en sallad.
Viktigt: Var noga med att inte öppna ugnsluckan under gräddningen, då kan pannkakan sjunka ihop.