Ugnspannkaka med bacon och äpple

Table
  1. Ugnspannkaka med bacon och äpple
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Ugnspannkaka med bacon och äpple

Ingredienser:

  • 4 dl mjölk
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 ägg
  • 1 tsk salt
  • 200 g bacon
  • 2 äpplen
  • Smör till formen

Gör så här:

  1. Precisera här texten
  2. Börja med att sätta ugnen på 225°C.
  3. Vispa mjölet, äggen och saltet tills det blir en slät smet.
  4. Stek baconet i en stekpanna tills det blir krispigt, och låt det sedan rinna av på papper.
  5. Skala äpplena, ta bort kärnhuset och skär dem i tunna skivor.
  6. Smöra en ugnssäker form och häll i smeten.
  7. Lägg baconet och äppelskivorna ovanpå smeten.
  8. Grädda i ugnen i ca 25-30 minuter, tills pannkakan har blivit gyllenbrun och puffat upp.
  9. Servera genast med exempelvis lingonsylt och en sallad.
You may also be interested in:  Float

Viktigt: Var noga med att inte öppna ugnsluckan under gräddningen, då kan pannkakan sjunka ihop.

Vego enchiladas
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up