Grillad falukorv med färskpotatissallad
Grillad falukorv med färskpotatissallad
Ingredienser:
- 4 falukorvar
- 800 g färskpotatis
- 1 rödlök
- 1 röd paprika
- 1 grön paprika
- 1 dl majonnäs
- 1 dl gräddfil
- 1 msk dijonsenap
- 1 msk vitvinsvinäger
- Salt och peppar efter smak
Gör såhär:
- Skär ett snitt längs falukorvarna på längden, utan att skära igenom helt.
- Grilla falukorvarna på medelhög värme tills de fått fin färg och är genomvarma.
- Tvätta och koka färskpotatisen tills den är mjuk. Låt svalna.
- Skär rödlök, röd paprika och grön paprika i små bitar.
- I en stor skål, blanda majonnäs, gräddfil, dijonsenap och vitvinsvinäger till en sås. Smaka av med salt och peppar.
- Tillsätt rödlök, röd paprika och grön paprika till såsen och blanda väl.
- Tärna den kokta färskpotatisen och blanda försiktigt ner den i såsen.
- Servera den grillade falukorven tillsammans med färskpotatissalladen.
Enkel och smakfull sommarmat! Grillad falukorv med färskpotatissallad är perfekt att njuta av under varma sommarkvällar. Den grillade falukorven får härlig smak och potatissalladen ger en fräsch och krämig komponent till måltiden. Servera gärna med en sallad och lite bröd. Bon appétit!