Smashed potatis med parmesan och brantevikssill

Table
  1. Smashed potatis med parmesan och Brantevikssill
    1. Ingredienser:
    2. Gör såhär:

Smashed potatis med parmesan och Brantevikssill

Ingredienser:

  • 2 kg potatis
  • 100 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 1.5 dl riven parmesanost
  • 300 g Brantevikssill
  • Salt efter smak
  • Peppar efter smak

You may also be interested in:  Schnitzel grundrecept

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skala och koka potatisen tills den är mjuk.
  3. Häll av vattnet och mosa potatisen i kastrullen.
  4. Tillsätt smör, mjölk, salt och peppar, och rör om ordentligt för att få en slät konsistens.
  5. Blanda i den rivna parmesanosten.
  6. Smaka av och justera kryddningen vid behov.
  7. Placera potatismoset i en ugnssäker form och grädda i förvärmd ugn i ca 15 minuter, eller tills ytan är gyllenbrun och krispig.
  8. Under tiden, skär Brantevikssill i bitar.
  9. Ta ut formen från ugnen och lägg Brantevikssillen ovanpå potatismoset.
  10. Servera genast och njut av detta smakrika och enkla recept!
Vinbrässerad tupp - coq au vin
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up