Entrecôte med örtsås




Recept: Entrecôte med örtsås

Table
  1. Entrecôte med örtsås
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Entrecôte med örtsås

Ingredienser:

  • 4 bitar entrecôte (à 200 g)
  • Salt och peppar
  • Olivolja
  • Örtsås:

    • 1 dl färsk persilja, hackad
    • 1 dl färsk basilika, hackad
    • 1 dl färsk oregano, hackad
    • 2 vitlöksklyftor, finhackade
    • 2 dl gräddfil
    • 1 msk dijonsenap
    • Salt och peppar efter smak

You may also be interested in:  Mörkt filmjölksbröd

Gör så här:

  1. Ta fram entrecôten och låt den bli rumstempererad. Krydda med salt och peppar på båda sidor.
  2. Värm upp en stekpanna med olivolja över medelhög värme.
  3. Stek entrecôten i cirka 3-4 minuter på varje sida för medium-rare.
  4. Förbered örtsåsen genom att blanda alla ingredienser tillsammans i en skål. Smaka av med salt och peppar.

    • Tips: Om såsen blir för tjock, tillsätt lite mjölk för att få rätt konsistens.
  5. När entrecôten är klar, låt den vila i några minuter innan du skär den i skivor.
  6. Serv
    Saffransbiscotti
    LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up