Sverigekaka

Table
  1. Recept på Sverigekaka
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept på Sverigekaka

Ingredienser:

  • 250 g smör
  • 200 g socker
  • 4 ägg
  • 300 g vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl mjölk
  • 1 tsk vaniljsocker

You may also be interested in:  Raggmunk med fläsk

Gör så här:

  1. 1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. 2. Smält smöret och låt det svalna.
  3. 3. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke.
  4. 4. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en annan skål.
  5. 5. Tillsätt mjölkblandningen och det smälta smöret i äggsmeten och rör om väl.
  6. 6. Häll smeten i en bakform och grädda i mitten av ugnen i cirka 25-30 minuter tills kakan fått
    en gyllene färg.
  7. 7. Låt kakan svalna och servera den gärna med vispad grädde.
Vitkålssallad
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt.Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen.Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Go up

Underbarbrygga använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår webbplats.