Panerad torsk med Rhode Islandsås
Table
Recept: Panerad torsk med Rhode Islandsås
Ingredienser:
- 500 gram torskfilé
- 1 ägg
- 1-2 dl vetemjöl
- 1-2 dl ströbröd
- 1 tsk salt
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk vitlökspulver
- Olja till stekning
Gör så här:
- Börja med att skära torsken i mindre portionsbitar.
- I en skål, vispa ägget lätt.
- Blanda vetemjöl, ströbröd, salt, paprikapulver och vitlökspulver i en annan skål.
- Värm upp olja i en stekpanna på medelhög värme.
- Doppa varje bit torsk i ägget och sedan i mjöl- och ströbrödsblandningen tills de är jämnt täckta.
- Stek torsken i den varma oljan i ca 3-4 minuter på varje sida eller tills de är gyllenbruna och genomstekta.
- Ta upp torsken och låt den rinna av på hushållspapper.
- Servera den panerade torsken med Rhode Islandsås och valfria tillbehör.
Rhode Islandsås:
Blanda följande ingredienser i en skål:
- 1 dl majonnäs
- 1 dl cremefraiche
- 1 msk ketchup
- 1 msk sweet chili-sås
- 1 tsk dijonsenap
- 1 tsk vitvinsvinäger
- 1 vitlöksklyfta, pressad
- Salt och peppar efter smak
Rör om väl tills alla ingredienser är väl blandade.
Tillbehörsförslag:
Servera den panerade torsken med Rhode Islandsås tillsammans med exempelvis kokt potatis, citronklyftor och sallad.
Lämna ett svar