Panerad torsk med Rhode Islandsås

Table
  1. Recept: Panerad torsk med Rhode Islandsås
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:
    3. Rhode Islandsås:
    4. Tillbehörsförslag:

Recept: Panerad torsk med Rhode Islandsås

Ingredienser:

  • 500 gram torskfilé
  • 1 ägg
  • 1-2 dl vetemjöl
  • 1-2 dl ströbröd
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk vitlökspulver
  • Olja till stekning

Gör så här:

  1. Börja med att skära torsken i mindre portionsbitar.
  2. I en skål, vispa ägget lätt.
  3. Blanda vetemjöl, ströbröd, salt, paprikapulver och vitlökspulver i en annan skål.
  4. Värm upp olja i en stekpanna på medelhög värme.
  5. Doppa varje bit torsk i ägget och sedan i mjöl- och ströbrödsblandningen tills de är jämnt täckta.
  6. Stek torsken i den varma oljan i ca 3-4 minuter på varje sida eller tills de är gyllenbruna och genomstekta.
  7. Ta upp torsken och låt den rinna av på hushållspapper.
  8. Servera den panerade torsken med Rhode Islandsås och valfria tillbehör.
You may also be interested in:  Koka ägg

Rhode Islandsås:

Blanda följande ingredienser i en skål:

  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl cremefraiche
  • 1 msk ketchup
  • 1 msk sweet chili-sås
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • Salt och peppar efter smak

Rör om väl tills alla ingredienser är väl blandade.

You may also be interested in:  Picklad rödlök

Tillbehörsförslag:

Servera den panerade torsken med Rhode Islandsås tillsammans med exempelvis kokt potatis, citronklyftor och sallad.

Minutbiff med rostade rotfrukter och dragonkräm
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt.Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen.Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Go up

Underbarbrygga använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår webbplats.