Majonnäs

Table
  1. Recept på Majonnäs
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept på Majonnäs

Ingredienser:

  • 1 äggula
  • 1 tsk senap
  • 1 dl olja (raps- eller solrosolja)
  • 1 msk citronsaft
  • 1 krm salt
  • 1 krm vitpeppar

Gör så här:

  1. Blanda äggulan och senapen i en skål.
  2. Vispa ihop äggulan och senapen samtidigt som du droppvis tillsätter oljan.
  3. Tillsätt citronsaft, salt och peppar och fortsätt att vispa tills majonnäsen är slät och krämig.
  4. Smaka av och justera eventuellt med mer citronsaft, salt eller peppar efter smak.
  5. Häll upp majonnäsen i en lufttät behållare och förvara i kylskåp.
You may also be interested in:  Laxfilé i ugn med citron

Detta recept räcker till cirka 2 dl majonnäs och kan användas som bas för att göra olika dressingar eller som tillbehör till olika rätter. Var noga med att förvara majonnäsen i kylskåp och använd inom en vecka.

Lax med brynt sojasmör och pak choi
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up