Majonnäs
Recept på Majonnäs
Ingredienser:
- 1 äggula
- 1 tsk senap
- 1 dl olja (raps- eller solrosolja)
- 1 msk citronsaft
- 1 krm salt
- 1 krm vitpeppar
Gör så här:
- Blanda äggulan och senapen i en skål.
- Vispa ihop äggulan och senapen samtidigt som du droppvis tillsätter oljan.
- Tillsätt citronsaft, salt och peppar och fortsätt att vispa tills majonnäsen är slät och krämig.
- Smaka av och justera eventuellt med mer citronsaft, salt eller peppar efter smak.
- Häll upp majonnäsen i en lufttät behållare och förvara i kylskåp.
Detta recept räcker till cirka 2 dl majonnäs och kan användas som bas för att göra olika dressingar eller som tillbehör till olika rätter. Var noga med att förvara majonnäsen i kylskåp och använd inom en vecka.