Körsbärspaj
Recept: Körsbärspaj
Ingredienser:
- 500 g färska körsbär
- 1 ¼ dl socker
- 1 msk potatismjöl
- ½ tsk vaniljsocker
- 200 g vetemjöl
- 100 g smör
- 1 ägg
- 1 msk vatten
Gör så här:
- Skölj och kärna ur körsbären. Om du vill kan du ta bort stjälkarna också.
- I en skål, blanda körsbär, socker, potatismjöl och vaniljsocker.
- I en separat skål, blanda vetemjöl och smör tills det blir smuligt.
- Tillsätt ägg och vatten till mjöl- och smörblandningen och knåda till en deg.
- Tryck ut degen i en pajform och pricka botten med en gaffel.
- Fördela körsbärsfyllningen jämnt över pajbotten.
- Grädda pajen i förvärmd ugn på 200°C i ca 30-35 minuter, tills pajen får en gyllenbrun färg.
- Låt pajen svalna något innan servering.
Tips: Servera gärna körsbärspajen med vaniljsås eller vaniljglass för extra smak!