Körsbärspaj

Table
  1. Recept: Körsbärspaj
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Körsbärspaj

Ingredienser:

  • 500 g färska körsbär
  • 1 ¼ dl socker
  • 1 msk potatismjöl
  • ½ tsk vaniljsocker
  • 200 g vetemjöl
  • 100 g smör
  • 1 ägg
  • 1 msk vatten
You may also be interested in:  Klassisk hamburgerdressing

Gör så här:

  1. Skölj och kärna ur körsbären. Om du vill kan du ta bort stjälkarna också.
  2. I en skål, blanda körsbär, socker, potatismjöl och vaniljsocker.
  3. I en separat skål, blanda vetemjöl och smör tills det blir smuligt.
  4. Tillsätt ägg och vatten till mjöl- och smörblandningen och knåda till en deg.
  5. Tryck ut degen i en pajform och pricka botten med en gaffel.
  6. Fördela körsbärsfyllningen jämnt över pajbotten.
  7. Grädda pajen i förvärmd ugn på 200°C i ca 30-35 minuter, tills pajen får en gyllenbrun färg.
  8. Låt pajen svalna något innan servering.
You may also be interested in:  Coleslaw

Tips: Servera gärna körsbärspajen med vaniljsås eller vaniljglass för extra smak!

Minutfilé med rostad potatis och morotssallad
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up